Schoonheidssalon

Schoonheidssalon

Harsen/ waxen/ epileren (gezicht) is het verwijderen van overtollige haren op het gezicht of lichaam, het haar wordt met hars/ wax verwijderd. Na het harsen zal het gemiddeld 3-6 weken duren voordat de haar weer is aangegegroeid.

Je kan na het harsen nog steeds haartjes voelen. Dit komt omdat je haren in verschillende groeifases zitten. Harsen is een tijdelijke manier van haarverwijdering. Na het harsen zullen de haren dus weer aangroeien. Dit aangroeien gebeurt altijd wel met een zachte (haar)punt, zodat je in tegenstelling tot scheren na het harsen nooit harde stoppels zult hebben.

Belangrijk

  • Probeer na het harsen niet te krabben of hard over de huid te wrijven. Door het harsen kan een verhoogde bloedtoevoer ontstaan en daarmee jeuk. Krabben en hard wrijven kan de huid irriteren.
  • Vermijd strakke kleding op de huid die pas is geharst om het ingroeien van haren te voorkomen.
  • Als je aanleg hebt voor ingegroeide haren, pas dan regelmatig een peeling toe op de huid die is geharst, te beginnen 24-48 uur na het harsen.
  • Vermijd tot 48 uur na het harsen: heet bad, zonnebank, sauna of andere warmte/hitte behandelingen. Gebruik ook na die tijd een goed zonneproduct met beschermingsfactor.