Diodelaser

MedArt 435 diodelaser

Bij Beautystudio X-Style maken we gebruik van de MedArt 435 diodelaser.

De unieke gekoelde laserscanner maakt het mogelijk om zelfs grotere oppervlaktes snel te behandelen. De behandelingen zijn veilig door o.a. een combinatie van de super lange pulstijd die mogelijk is en de huid die tijdens de behandeling wordt gekoeld. Hierdoor is de laser ook in staat de donkerdere huidtypes goed te behandelen.

Ontharen

De huid wordt tijdens de behandeling gekoeld door een watergekoelde scanner die constant op de huid geplaatst wordt. Dit zorgt ervoor dat de huid tijdens de behandeling gekoeld kan worden tot ca 3 graden. Gemiddeld zijn met dit systeem 6-8 behandelingen nodig voor volledige en definitieve ontharing.

Couperose

Rode, blozende wangen. Het kan mooi staan, maar ook erg vervelend zijn. Roodheid in het gelaat ontstaat door kleine gesprongen bloedvaatjes. Wanneer deze vaatjes in grotere aantallen voorkomen, noemt men deze roodheid ook wel ‘couperose’. Dit kun je camoufleren met make-up, maar als je op zoek bent naar een definitieve oplossing is de vaatlaser een goede optie.

Hoe werkt en voelt de vaatlaser?

In onze praktijk gebruiken wij de Medart 435 Diodelaser van Esthemed. Tijdens de behandeling richt onze specialist de laser op roodheid in het gelaat. Het mooie van deze techniek is dat het licht alleen de rode kleurstof in ons bloed (oxyhemoglobine) raakt. Hierdoor verwarm je alleen het bloedvaatje, en blijft de rest van de huid intact. Vervolgens trekt het bloedvaatje samen en krimpt. In de weken na de behandeling ruimt ons lichaam het behandelde bloedvaatje op. Deze voert het lichaam (als afvalstof) af via de rest van je bloedvaten en lymfevaten systeem.

De laserbehandeling kun je als gevoelig (kleine prikjes) ervaren. Om de huid een beetje af te laten koelen, krijg je na de behandeling een koelpack. De huid zal tijdens en na de behandeling warm aanvoelen.

Aantal behandelingen & sessieduur

Voor een zo’n mooi en egaal mogelijk resultaat zijn er gemiddeld 1-3 behandelingen nodig. Hierbij is het belangrijk dat je de voor- en nazorg adviezen van de huidtherapeut naleeft. Tussen twee behandelingen zit een periode van ongeveer 4 tot 6 weken.

De duur van de vaatlaser sessie is afhankelijk van het gebied en de hoeveelheid. Gemiddeld duurt een behandeling van de wangen en neus ongeveer 30 minuten.

Resultaat en effectiviteit behandeling

De effectiviteit van de vaatlaser is afhankelijk van verschillende factoren. Hoe diep en dik zijn de bloedvaatjes? Leef je de voor- en nazorg adviezen na? Gemiddeld is er bij oppervlakkige bloedvaatjes direct zichtbaar resultaat. Het effect van de behandeling kan enkele jaren aanhouden. Echter kan o.a. ouder worden, erfelijkheid en zonlicht (UV-straling) het effect in de loop der jaren beïnvloeden. Misschien wil je dan later nog een laserbehandeling ondergaan.